Arkiv

PODD: Slattpodden S01E05 – Umami

I det femte avsnittet av Slattpodden diskuterar Lovisa Severin Kragerud med gäster om umami och vilken roll grundsmaken har i våra drinkar. Podd-deltagarna provar flera intressanta drinkar under inspelningen med både asiatiska och västerländska influenser.

Dryckesbransch­rapporten 2023

Antalet producenter av alkoholhaltiga drycker fortsätter att öka, det visar årets Dryckes­branschrapport. Enligt rapporten finns det 750 registrerade tillverkare runt om i Sverige där sprit är den näst största och snabbast växande kategorin.

PODD: Slattpodden S01E04 – Sälta

I det fjärde avsnittet av Slattpodden diskuterar Lovisa Severin Kragerud med sina gäster om sältans betydelse i våra drycker. Podd-deltagarna provar även flera spännande drinkar under inspelningen, bland annat en dirty martini med oliver från Åre.

Svensk dryck håller måttet – även på nobelmiddagen

Det bjöds på en gastronomisk upplevelse i världsklass när Nobelmiddagen 2022 gick av stapeln. Dessutom fick en svensk dryck stå på menyn för första gången, nämligen Brännland Cider. Alf Tumble, krönikör på Tomorrow’s Table, skriver om varför våra drycker borde korkas upp oftare – även på våra mest exklusiva tillställningar.

Livsmedels­branschen slår larm i oroliga elpristider

Stigande elpriser och minskad köpkraft bland hushållen slår hårt mot många industrier runt om i landet – och livsmedelsbranschen är inget undantag. Carl Eckerdal, chefsekonom på Livsmedelsföretagen, menar på att staten behöver presentera tydligare ramar för de stödpaket som krävs för att lindra den ekonomiska krisen som drabbar många livsmedelsproducenter i Sverige.

Stellagalan firar 5 år

Stellagalan, som lyfter och hyllar kvinnor inom gastronomin, firar 5 år och igår hölls den årliga prisutdelningen. Nio utmärkelser delades ut i nio kategorier till framstående tjejer inom branschen.

PODD: Slattpodden S01E03 – Syra

I det tredje avsnittet av Slattpodden pratar Lovisa Severin Kragerud med sina gäster om vikten av syra och vilka drycker som faktiskt är surast. Dessutom testar poddtrion en något ovanlig dryck under inspelningen, nämligen lingonvin.