Den svenska Dryckesresan

I Den Svenska Dryckesresan kartlägger dryckesexperterna Alf Tumble och Niklas Löfgren hur svensk dryck mår och utvecklas.

Det har länge stått klart att svensk mat håller världsklass. Idag har vi ett flertal kockar och restauranger som lockar gäster till Sverige från hela världen. På senare tid har vi också kunnat se hur den svenska dryckesindustrin och kulturen vuxit sig starkare, med flera nyetablerade aktörer. Den Svenska Dryckesresan är en spaning och kartläggning av hur svensk dryck mår, smakar och utvecklas. För texter och insikter står rutinerade dryckesexperten Alf Tumble och Niklas Löfgren, COO för AG och Rolfs Kök. Tillsammans undersöker de kvaliteten på den dryck som produceras på hemmaplan och placerar våra svenska tillverkare i en internationell kontext.

Få länder har genomgått en lika snabb utveckling inom dryckesnäringen som Sverige. För att hjälpa till att belysa alla de fantastiska producenter och produkter som tillverkas här hemma gav vi för första gången ut rapporten Den Svenska Dryckesresan – en spaning och kartläggning av svensk dryck, 2019. 

Årets utgåva av rapporten – Den Svenska Dryckesresan 2021 – har kartlagt hur svensk dryck har utvecklats i år och vart den är påväg.