Efter en lång väntan på att restriktionerna skulle lätta, kunde vi äntligen samlas för en gemensam lunch på Bee Urban i Stockholm. Temat för dagens sammankomst var att ta tempen på den svenska mat- och dryckesbranschen. Paula Eriksson och Alf Tumble guidade oss igenom huvudpunkterna i den senaste dryckesbranschrapporten och Spessos hyllade köksmästare Desirée Jaks kreerade maten. Drycken kurerades av sommelier Niklas Löfgren och i glasen serverades bland annat olika varianter av svensk cider signerad Pomologik.
Datum: 2021-09-10
Plats: Bee Urban, Garnisonen, Karlavägen 100, Stockholm
Mat skapad av: Desirée Jaks, köksmästare Spesso
Dryck kurerad av: Niklas Löfgren, sommelier och VD inom Stureplansgruppen
Meny
Snacks
Ostron
Tartar på abborre
Lufttorkad skinka
Huvudrätt
Grillad vaktel
Dessert
Ostkaka
Dryck:
Fördrink: Drink på Åhus Akvavit.
Snacks: Särtshöga Cuvée tradition Blanc de blancs
Huvudrätt: Hällåkra Solaris P 2019 och Pomologik Hopple
Dessert: Idunn Rålund samt Pomologik Rimfrost