Lägesrapport från den svenska dryckesbranschen

Efter en lång väntan på att restriktionerna skulle lätta, kunde vi äntligen samlas för en gemensam lunch på Bee Urban i Stockholm.

Efter en lång väntan på att restriktionerna skulle lätta, kunde vi äntligen samlas för en gemensam lunch på Bee Urban i Stockholm. Temat för dagens sammankomst var att ta tempen på den svenska mat- och dryckesbranschen. Paula Eriksson och Alf Tumble guidade oss igenom huvudpunkterna i den senaste dryckesbranschrapporten och Spessos hyllade köksmästare Desirée Jaks kreerade maten. Drycken kurerades av sommelier Niklas Löfgren och i glasen serverades bland annat olika varianter av svensk cider signerad Pomologik.

Datum: 2021-09-10

Plats: Bee Urban, Garnisonen, Karlavägen 100, Stockholm

Mat skapad av: Desirée Jaks, köksmästare Spesso

Dryck kurerad av: Niklas Löfgren, sommelier och VD inom Stureplansgruppen

Meny

Snacks

Ostron

Tartar på abborre

Lufttorkad skinka

Huvudrätt

Grillad vaktel

Dessert

Ostkaka

Dryck:

Fördrink: Drink på Åhus Akvavit. 

Snacks: Särtshöga Cuvée tradition Blanc de blancs

Huvudrätt: Hällåkra Solaris P 2019 och Pomologik Hopple

Dessert: Idunn Rålund samt Pomologik Rimfrost