En av de första höstdagarna 2020 anordnade vi pop up-version av Visit Swedens koncept Edible Country på dansbanan i Stora Skuggan. Under ett coronasäkrat utomhusevenemang samlade vi en massa starka aktörer för att samtala om olika vägar att stötta branschen under dessa osäkra tider.
Datum: 2020-09-03
Plats: Stora Skuggan, Liljanskogen, Stockholm
Mat skapad av: Jimmi Eriksson, lagkapten för Svenska Kocklandslaget och gastronomisk och kreativ chef för Stadshuskällaren och Anders Isaksson, Kocklandslaget.
Dryck kurerad av: Niklas Löfgren, sommelier och general manager för AG och Rolfs Kök
Meny:
Förrätt
Kräfta & krondill med tomat, persilja, bovete och mandel.
Huvudrätt
Stekta kantareller och pocherad gös tillsammans med variation på skocka och kål samt ostkräm.
Dessert
Blåbär & Fattiga riddare med kolasås, hallon, solrosfrön och yoghurt.
Dryck:
Fördrink: Gindrink på Stockholms Bränneris Pink Gin.
Förrätt: Carnegiebryggeriets Luma Pils och Åhus Akvavit.
Varmrätt: Kullaberg vingårds vita vin Askesäng från 2019.
Dessert: Rålunds Norrsken aperitif av blåbär, kryddat blåbärsvin.
Alkoholfria alternativ: Wisby Lager från Gotland och Äppelmust från Tösterup, Skåne.