Sverige är känt för sina många kreativa näringar. För att träffas och utbyta erfarenheter, samlade vi – i samarbete med Nordens ledande mässa för samtidskonst Market Art Fair – några ledande personer från Sveriges kreativa näringar. Almas köksmästare Gordon Grimlund, sommelier Niklas Löfgren och Johan Swahn, expert på sensorisk marknadsföring stod för en måltidsupplevelse utöver det vanliga.
Datum: 2019-11-05
Plats: Alma, Stockholm
Mat skapad av: Gordon Grimlund, köksmästare på Alma
Dryck kurerad av: Niklas Löfgren, sommelier och general manager för AG och Rolfs Kök
Meny:
Snacks
Jordärtskocka med lav och tryffel
Eldad havskräfta med äpple och dill
Bröd
Valnötsbröd
Rökt Karl-johan smör
Förrätt
Crudité sallad på fänkål och kålrabbi
Citron rostad svamp med krispig potatis och jordärtskocka samt ett Karl-Johan Skum
Gräddrostad butternutpumpa
Varmrätt
Bakad Röding med Chablis och citron Burreblanc, Forellrom och basilika
Rostad kål med mandel, västerbotten och libbsticka
Dessert
Pecan Pie med vispgrädde
Dryck:
Bedstekilde Brut Äppelvin.
Qvärnum Mat & Malt ”Anders” Ale
Klagshamn vingård Ran 2.0
Flädie vingård Late Harvest