Tillsammans med Årets kock 2015, Tomas Sjögren, Blå husets Anders Samuelsson, lokala destilleriet Brännland Cider samt LRF presenterade vi Dryckesbranchrapporten 2019 vid en sammankomst på Gotthards krog i Umeå.
Datum: 2019-04-29
Plats: Gotthards krog, Umeå
Mat skapad av: Tomas Sjögren, Årets Kock 2015, samt Anders Samuelsson, köksmästare på Blå Huset
Dryck kurerad av: Alf Tumble, sommelier och vinskribent för Dagens Nyheter
Meny:
Förrätt
Tartar på älg med dragoncremé, akvavitspicklad sharlottenlök och krispigt malt
Varmrätt
Bakad Röding med vit sparris, frasiga nässlor, cremé på libbsticka och sås på kallpressad raps
Dessert
Inkokt äpple med saltkola, mandelkaka, sesam och färskostsorbet
Kaffe och chokladbit med Tevsjö punsch
Dryck:
Förrätt: Öl, U & Me Umeå Special Brew och Åhus Akvavit
Huvudrätt: Klagshamn Inkognito, vitt vin och Rålund Blåbärsvin Classic
Dessert: Brännland iscider