Under en lunch presenterade vi en genomlysning av läget inom den svenska dryckesbranschen i samband med lanseringen av Dryckesbranschrapporten 2019. Lunchen hölls på Absolut Home i Åhus och när tallrikarna burits ut och glasen tömts väntade rundtur i de nyöppnade lokalerna. Menyn komponerades av Absolut Homes köksmästare Fredrik Wallgren och kocklandslagets Anders Isaksson. Drycken kurerades av Niklas Löfgren.
Datum: 2019-05-03
Plats: Restaurang Villan, Absolut Brand Home, Åhus
Mat skapad av: Fredrik Wallgren, köksmästare Restaurang Villan samt Anders Isaksson, kock i Kocklandslaget
Dryck kurerad av: Niklas Löfgren, sommelier och general manager för AG och Rolfs Kök
Meny:
Snacks
Oxfilé tartar, fiskartorpet med fläder tapioka
Akvavit pickat vaktellägg med purjolöksrot
Kokta Rapsskott med rostad rapssemultion
Varmrätt
Primörlamm lammsadel från appeltorp med lammbräss
Lammgryta med ärtkräm och nässlor
Kokt grönsparris från Östergård i Vinslöv med ramslöksmajonäs
Sallad från österlenssallad med ostkräm och surdeg kimchi
Dessert
Inkokta rabarber från Vellinge med getfärskostglass, Tyringe Mejeri
Dryck:
Snacks: Grand Prix Solaris, Skepparps Vingård, Sour & Salt Organic, Brekeriet i Landskrona och Åhus Akvavit.
Varmrätt: Cider maybe? av Fruktstero
Dessert: Nordic Light, 2018 från Klagshamn