Måltidslandet Sverige

Sverige är fullt av små och stora producenter som alla har som gemensamt mål att förändra och förbättra bilden av vårt land som en internationell måltidsdestination.

Tomorrow’s table är vårt sätt att samla alla de spännande entreprenörer, aktörer, eldsjälar och initiativ som producerar mat och dryck runt om i Sverige. För att inspirera varandra och dela erfarenheter, lärdomar och visioner.

Man talar ofta om det svenska musikundret, som fostrat unik talang med små medel och stora visioner. Och frågan är om man inte också kan dra liknande paralleller till ett svenskt kockunder. Unika råvaror, entreprenöriellt driv, hög kompetens, tur och tajming har alla samverkat för att vi på bara ett par decennier gått från att vara en husmanskostnation i utkanten av världen, till att bli ett hushållsnamn i händelsernas centrum. Såväl inhemska som utländska gäster och besökare flockas nyfiket till våra gårdar, restauranger och natur för att känna, klämma, lukta och smaka på våra unika specialiteter. 

Men samtidigt som kännedomen om vår fantastiska matkultur ökat markant har våra inhemska dryckesproducenter hamnat lite i bakvattnet – trots att svenska bryggerier, destillerier och vingårdar genomgått en otroligt spännande förändringsresa under samma tid och idag levererar enastående produkter från jord till bord, från kar till kran och från panna till pava.

Vi på The Absolut Company har haft både glädjen och den unika möjligheten att följa den här resan från första parkett och från själva scenen på en och samma gång. Med mer än 100 år av innovationstradition innanför företagsvästen har vi haft tid och plats att utvecklas till den exportdrake vi är idag, men eldarna under våra pannor hjälper också till att värma nya aktörer i den inhemska dryckesnäringen. Helt enligt vår grundare LO Smiths framgångsrecept från 1879. Då hade han en vision om ett renare brännvin och idag har vi ett helt industriarv att vårda och en unik position som Sveriges största livsmedelsexportör och världens femte största spritmärke. 

Tomorrow’s table är vår arena, skapad för att alla vi som är och som kommer att bli framtidens nyckelspelare, ska ha en naturlig mötesplats för inspiration, diskussion och vision för hur vi kan etablera och befästa vårt mål: att skapa ett svenskt dryckesunder.

The Absolut Company